Sjove lege- også for forældrene!

Nogen gange kalder det danske vejr på en indedag. Dét kan til tider være så hyggeligt, men det kan da ærligt også resultere i nogle rastløse unger.

Jeg har aldrig været den helt store lego/dublo bygger, og det har mine drenge luret. Så det er mest deres far de gider det med. Jeg har bare ikke fantasi til andet end at bygge et hus. Pænt bliver det nu ikke.

Her kommer lidt foreslag på lege, som jeg synes er sjove at lege med mine drenge.

  • Gæt et smag: Her sætter jeg mine tre drenge på stole med bind for øjnene. SÅ finder jeg alt godt frem fra skabene og giver dem smagsprøver, hvor de skal gætte hvad det er. Jeg tænker at mange af os forældre, selv har leget den som barn. Den holder altså stadig! Og det er især sjovt at udfordre dem med chili🔥 Jeg slutter altid af med noget lækkert.
  • Huskeleg: find ti forskellige ting i hjemmet. Læg dem på bordet og lad barnet kigge godt på dem. Barnet kigger nu væk, fjern en af tingene og barnet skal nu gætte hvilken ting du har fjernet. Så bytter man , så det også er forældrene, der skal gætte. Det er ikke altid så nemt som man lige tror.
  • Gemmeleg: behøver vist ikke den stor introduktion. Men den går bare aldrig af mode.
  • Tampen brænder: en leg fra “gamle” dage. Barnet går ind i et andet rum, imens der gemmes en vilkårlig genstand. Den skal barnet nu finde. Der kan gives ledetråde som, at det bliver varmere når barnet nærmere sig tingene. Eller koldere hvis langt fra. Herhjemme giver vi ledetråden, fugl, fisk eller midtimellem så man ved om det er oppe eller nede der skal ledes
  • Forhindringsbane: lav en sjov bane af puder, tæpper, stole og hvad man ellers lige har af egent ting. Man kan jo toppe legen med at jorden er giftig.
  • Lav en hule: eller som de går under herhjemme, igloer. Jeg tager en madras og bøjer den, sætter den i spænd så den ikke glider. Vupti så har man en lille iglo, man kan putte en dyne eller tæppe ind i. Så kan der hygges derinde. Altså der er ikke ligefrem plads til mig, men drengene kan lige være der.
  • Spil: Vi har et spil, der hedder Headbanz, hvor det gælder om at gætte "hvad er jeg". Man trækker et kort uden at se på det, og sætter det i pandebåndet. Så er det ellers at spørge ind til hvad man har siddende. "er jeg et dyr?" "kan man spise mig?" osv. Hvis man ikke lige har spillet, kan man tegne forskelige kort selv og lave et pandebånd man kan sætte det i og derefter begynde at gætte. Der plejer at komme mange sjove spørgsmål ud af det. 

Håber det gav lidt inspiration 🤸🏼‍♂️

High five

Marie